Flynn vägrar samarbeta med Kapitoliumutredning

Michael Flynn, pensionerad generallöjtnant och president Donald Trumps första nationella säkerhetsrådgivare. Arkivbild.
22.12.2021 12:52 UPPDATERAD 22.12.2021 13:59
Michael Flynn, omtvistad tidigare nationell säkerhetsrådgivare till den dåvarande presidenten Donald Trump, går till domstol för att slippa leverera material till det kongressutskott som utreder den dödliga stormningen av Kapitolium den 6 januari.
Flynn har lämnat in en stämning till en federal domstol i Florida, som bestrider den rättsligt tvingande kallelse han fått att vittna inför utskottet samt lämna över telefonlistor, enligt medier.
Stämningen är den åttonde, inklusive en från Trump själv, som bestrider kallelser eller uppmaningar från det särskilda utredningsutskottet, rapporterar nyhetskanalen CNN.
Kort före stormningen den 6 januari hade Donald Trump vid ett politiskt massmöte uppmuntrat sina anhängare att gå till kongressen och "fajtas utav helvete". Där höll ledamöterna på att formellt bekräfta rivalen Joe Bidens seger i presidentvalet i november.
Några hundra personer hörsammade Trumps uppmaning och tågade mot Kapitolium. Fem människor, varav en polis, miste livet i samband med de våldsamheter som utbröt där.

ANDRA LÄSER