4 nya coronafall i Finland – sjukhusen vårdar drygt 20 smittade

Nu vårdas sammanlagt 22 coronadrabbade personer på landets sjukhus, vilket är 4 färre än för ett dygn sedan. Av de 22 patienterna behöver 3 intensivvård. Bild: Sofia Westerholm/SPT

Institutet för hälsa och välfärd uppskattar att omkring 6 200 av alla de 7 108 smittade i Finland redan har tillfrisknat från coronaviruset.

Institutet för hälsa och välfärd meddelar på måndagen om 4 nya coronafall i Finland. Det innebär att sammanlagt 7 108 personer i Finland nu bekräftats smittade av viruset.

Under det senaste dygnet har institutet inte fått vetskap om ytterligare dödsfall. Totalt har covid-19 nu skördat 326 människoliv i Finland.

Epidemin backar i hela landet och det syns även i antalet coronadrabbade patienter på landets sjukhus. Nu vårdas sammanlagt 22 coronadrabbade personer på landets sjukhus, vilket är 4 färre än för ett dygn sedan. Av de 22 patienterna behöver 3 intensivvård.

Majoriteten av patienterna, sammanlagt 20 av dem, vårdas inom Helsingfors och Nylands sjukvårdsdistrikts specialansvarsområde.

Institutet uppskattar att omkring 6 200 av de smittade i Finland redan har tillfrisknat. Uppgifterna baserar sig på antalet rapporterade fall som det inte har kommit några nya coronarelaterade uppgifter om inom tre veckor efter att smittan konstaterats.

Fastighetsfonder ger den privata placeraren möjlighet att dra nytta av fastighetsmarknadens stabila avkastning

Mer läsning