Också Esbo sänker farten på elsparkcyklar

Hastigheten på elsparkcyklar sjunker till 15 kilometer i timmen på nätterna i Esbo, och på veckoslutsnätterna är fordonen helt ur bruk.

Inget körande med elsparkcykel på veckoslutsnätterna mellan midnatt och klockan fem på morgonen – det gäller fram till årsskiftet.
07.09.2021 17:00
Esbo stad har kommit överens om begränsningarna tillsammans med företagen som hyr ut elsparkcyklar. Även i Helsingfors och Vanda är motsvarande begränsningar i kraft. I Helsingfors har hastigheten nattetid sänkts redan tidigare.
Hastighetsbegränsningen dagtid är 20 kilometer i timmen, och på nätterna mellan midnatt och klockan 5 på morgonen är begränsningen 15 kilometer i timmen.
På veckoslutsnätterna, mellan fredag och lördag och mellan lördag och söndag, kommer elsparkcyklarna att vara ur bruk helt och hållet mellan midnatt och fem på morgonen. Helgstoppet gäller fram till årsskiftet. Olyckorna har varit ett gissel närmast i Helsingfors, men nu blir begränsningarna mer enhetliga i regionen.
Anledningen till begränsningarna är de olyckor som skett särskilt nattetid på veckosluten. Dialogen om begränsningar har skett med företagen Lime, Tier och Voi, som frivilligt inför begränsningarna.

ANDRA LÄSER