Ge dig hän, Skärgårdsteatern!

Skärgårdsteaterns uppsättning av Shakespeares Trettondagsafton är tydlig där intrigen kan vara i snårigaste laget. Skådespelareleverna visar att de smidigt kan byta roller, ta och ge plats på scen.

Cesare (Greta Lignell) i mustasch omgiven av kammarjungfrurna Maria (Ellen Edlund) och Fabienne (Sara-Maria Pirhonen). Bredvid dem står Grevinnan Olivia (Antonia Atarah). Damerna är maskerade med solglasögon.
Regissören Oskar Silén har haft ett styvt jobb med att forma de nio eleverna i de roller de ska ikläs. Det är nämligen inte alldeles lätt att ta till sig rollerna och turerna i Shakespeares roliga långdans. Intrigen är komplicerad och det räcker kanske med att säga att vi har ett tvillingpar, Viola (Greta Lignell) och Sebastian (Acce Melin). Viola klär ut sig till pojke och går under namnet Cesario. Cesario ska framföra ett frieri från hertig Orsino (Patrik Kumpulainen) till grevinnan Olivia (Antonia Atarah). Viola blir förälskad i Orsino. Olivia blir kär i Cesario. I ett senare skede förväxlar Olivia Sebastian med Cesario. Slutscenen är ett dubbelbröllop – slutet gott och allting gott – i stort sett.
ANDRA LÄSER