Insändare: Det bör finnas skillnader i politiken

13.01.2023 15:15
Jag håller med Fredrik Guseff (HBL 5.1) om att det krävs ärlighet i vallöftena. I politiken skall det finnas skillnader. Det bör finnas konsumentskydd även i politiken. Om vi i Samlingspartiet vinner valet har vi som mål att sänka skatten på arbete direkt i den första budgeten vi gör för 2024. Samtidigt kommer vi att skära i utgifter och öka inkomster genom höjd sysselsättning. Statsfinanserna skall sättas i balans. SFP:s ordförande säger i HBL:s intervju (3.1) att hon kanske kan tänkas sänka inkomstskatten i slutet av valperioden. Det betyder att SFP i praktiken inte tänker sänka skatterna alls. Tiden hinner rinna förbi. Samma linje förresten med vilken vänstern går till val med.
SFP har nu suttit i en vänsterstyrd regering i fyra år. Statsskulden har ökat med över 40 miljarder på fyra år. Ingen vettig ekonomisk politik och SFP har inte sagt ett knyst om inkomstskatter.
I en intervju i tidningen Demokratti säger gruppordförande Anders Adlercreutz att han helst ser en blå­röd regering efter valet.
Vi vill ha en total förändring på den förda politiken. Landet måste sättas på fötter igen. Det lyckas bäst med en borgerlig regering. Samlingspartiet är ett borgerligt parti. SFP är ett centerliberalt parti. Det bör finnas alternativ och skillnader i politiken.
Sture Fjäder, ekonomie magister, politices kandidat, ordförande, Borgerlig Samling, Samlingspartiets svenska organisation

ANDRA LÄSER