Besvikna cyklister ockuperar gata i Böle

Bygget av köpcentret Tripla har försvårat möjligheterna att cykla i Böle. Enligt Tapio Keihänen på Helsingfors Cyklister gynnar den tillfälliga cykelvägen som går runt bygget varken fotgängare eller cyklister.

Farlig väg. Cykelvägen kring bygget av köpcentret Tripla är trång och farlig för både cyklister och fotgängare tycker Tapio Keihänen på Helsingfors Cyklister.
Föreningen Helsingfors Cyklister ordnar en gatudemonstration där ilskna cyklister och fotgängare ockuperar en gata i Böle på tisdag mellan klockan 16 och 18. De är missnöjda med att Helsingfors stad inte tagit till några egentliga åtgärder för att göra cykelvägen i Böle säker. De nuvarande arrangemangen räcker enligt Tapio Keihänen inte till.
Det här är väldigt komplicerat och onödigt och rent ut sagt, mycket farligt
På grund av bygget av Tripla, ett nytt centrum med butiker och hotell, som ska ta upp tre kvarter är cykel- och gångvägarna i området i dåligt skick. När bygget påbörjades flyttades cykelvägen till en tillfällig och besvärlig omväg. Cykelvägen är för smal för både cyklister och fotgängare som tvingas använda sig av varandras utrymme. Utöver detta är det dåligt sikt på cykelvägen som går vid dörrar där fotgängare kan stiga ut utan att se kommande cyklister.
– Det här är väldigt komplicerat och onödigt och rent ut sagt, mycket farligt, säger Tapio Keihänen som sitter i styrelsen för Helsingfors Cyklister.
Den farliga cykelvägen är en av Helsingfors viktigaste cykelvägar och också en del av spårbanenätverket. En stor del av cyklisterna som kommer från norra och nordöstra Helsingfors cyklar längs denna väg som endast piffats upp med lite varnande, röd färg.

ANDRA LÄSER