Hård kamp om SFP-mandatet i Egentliga Finland – går det att vara hela regionens riksdagsledamot?

I Egentliga Finlands valkrets utmanar Niklas Guseff den sittande SFP-ledamoten Sandra Bergqvist. För båda är målet att partiet ska behålla sitt mandat – men också att just de blir invalda i riksdagen. Så här se kandidaterna på skarvjakt, entimmeståg och ungdomskriminalitet.

I det förra riksdagsvalet fick Sandra Bergqvist 2 983 röster. Niklas Guseff ställde upp i välfärdsområdesvalet och fick mest röster av SFP-kandidaterna, 2 153 stycken. Nu tävlar de om SFP-mandatet i Egentliga Finlands valkrets.
Anna Svartströmanna.svartstrom@hbl.fi
22.03.2023 19:19 UPPDATERAD 22.03.2023 19:21
Sandra Bergqvist möter Niklas Guseff i HBL:s serie med kandidater i riksdagsvalet som tävlar om väljarnas röster i samma valkrets. Båda ställer upp för Svenska folkpartiet i Egentliga Finland.
Guseff har själv uppgett att han utmanar Bergqvist, som har varit riksdagsledamot i en period på SFP:s enda mandat i valkretsen.
– Om jag inte hade gjort det skulle jag ha funderat över det i resten av mitt liv. Tänk om jag inte hade utmanat Sandra 2023, vad skulle mitt liv ha blivit om jag hade gjort det och kanske kommit in i riksdagen, säger Guseff.

ANDRA LÄSER