Tim Sparv ordnade frågestund på Brändö lågstadieskola

Frågorna haglade när den före detta fotbollsspelaren Tim Sparv besökte Brändö lågstadieskola med sin bokklubb – och endast en fråga förblev obesvarad.

Det blev mycket snack om fotboll när Tim Sparvs bokklubb besökte Brändö.
07.04.2022 06:00 UPPDATERAD 07.04.2022 07:04
I gymnastiksalen bredvid matsalen i Brändö lågstadieskola och gymnasium har vårens studentskrivningar nyligen avslutats. Den numera pensionerade fotbollsspelaren Tim Sparv, 35, berättar att han själv skrev ämnena modersmål, engelska och historia under vårens skrivningar, och planen är att han ska skriva samhällslära och finska till hösten.
Förra veckans soliga torsdag morgon var han på plats i Brändö med sin bokklubb som han och samarbetspartnern Förlaget M tagit ut på en liten skolturné. Tidigare hade de besökt skolor i Ekenäs och Karis, Oravais och Bergö. Och efter Brändö avslutades turnén i Tammerfors.
– Det kan man kanske kalla det! Jag levde i en bubbla med fotbollen tills jag var 25 år och något annat än den fick inte mycket plats i vardagen. När jag ser tillbaka på det i efterhand var nog livet lite tomt på den tiden. Det behövs en motpol till det fysiska, säger Sparv.

ANDRA LÄSER