Efter misstänkta rasismen riktad mot Glen Kamara – Uefa lägger ner utredningen

Uefa beslöt på tisdagskvällen att inte gå vidare med utredningen av fallet.

Finlands mittfältsess Glen Kamara, här i kamp med Vladimir Jovovic, kan ha utsatts för rasism i måndagens match mot Montenegro.
Jonatan Sparvjonatan.sparv@hbl.fi
27.09.2022 09:44 UPPDATERAD 28.09.2022 10:43
Känslorna gick heta i måndagens match mellan Finland och Montenegro. Finland stod för en fin insats och vann till slut med 2–0, men efter matchen kom diskussionerna att handla om dystrare saker.
Till en början meddelade Bollförbundet att det europeiska fotbollsförbundet Uefa utreder ifall en av Montenegros spelare har utsatt Finlands Glen Kamara för rasism.
Händelsen i fråga ägde rum efter en halv timmes spel. Kamara och Montenegros högerback Marko Vesovic hamnade i luven på varandra efter att den sistnämnde försökt provocera Kamara. Vesovic sade något åt Kamara, som ilsknade till och knuffade montenegrinen, varpå denne föll dramatiskt till marken. Därefter anlände både Teemu Pukki och Montenegros lagkapten Stefan Jovetic till platsen för att försöka reda ut situationen.
På tisdagskvällen kom uppgifter om att ärendet inte förs vidare till disciplinutskottet. Inte heller Kamara själv vill gå vidare med saken.
Glen Kamara blev utsatt för rasism förra våren i mötet mellan Rangers och Slavia Prag i Europa League.
Artikeln uppdaterad den 28 september klockan 10.41 med att fallet inte utreds.

ANDRA LÄSER