Engelsk toppmatch uppskjuten efter att fans stormade stadion

Flera hundra Manchester United-supportrar trängde sig in på Old Trafford för att protestera mot klubbägarnas planer på att vara med i en superliga. Tusentals fotbollsfans blockerade också spelarhotellet. Matchen mot Liverpool skjuts därför upp. Det gör också Manchester Citys titelfirande.

Manchester United-supportrar forcerar avspärrningarna för att ta sig in på Old Trafford.
Ingela Ahlberg/TT
02.05.2021 17:59 UPPDATERAD 03.05.2021 10:59
I ett uttalande skriver United att man efter diskussion med bland annat polisen och Premier League beslutat att skjuta upp matchen till en annan dag av säkerhetsskäl.
"Våra supportrar är passionerade och de har rätt att uttrycka sig och protestera fredligt. Men vi beklagar aktionen som försatte andra supportrar, personal och polisen i fara. Vi tackar polisen för dess stöd och ska hjälpa till i påföljande utredningar", skriver Manchester United.
Det är ännu inte bestämt när den uppskjutna matchen ska spelas.
Beslutet att skjuta upp matchen innebär att Manchester City inte kan bli mästare i kavaj på söndagen. Hade Manchester United förlorat mot Liverpool hade City säkrat Premier League-titeln.
Supportrar till United tog sig in på Old Trafford timmarna före matchstart, i protest mot klubbens ägare, den amerikanska familjen Glazer.
Motståndet mot ägarna har pyrt i åratal och fick ny energi för några veckor sedan, då det framkom att Glazerfamiljen ville ta United till den europeiska så kallade superligan tillsammans med elva andra storklubbar. Dessa planer har lagts på is.
När polisen senare försökte få ut fansen från arenan kastades flaskor och kravallstaket mot polisen, som förstärkte med fordon och hästar.
Supportrarna blockerade även spelarhotellet, vilket gjorde att lagen aldrig kunde åka till arenan.
I söndagens första Premier League-match vann Arsenal borta över Newcastle med 2–0.
Senare under kvällen kunde Tottenham Hotspur besegra Sheffield United med klara 4–0.
Hemvändaren Gareth Bale hade en kanondag på jobbet och prickade in ett äkta hattrick. I den 77:e minuten fastställde Heung Min Son slutresultatet.

ANDRA LÄSER