Tredubbla OS-vinnaren drabbad av covid – "sjukt att alla de bästa är utslagna"

Fler storstjärnor i nordisk kombination har testat positivt för covid-19 under OS i Peking.

Eric Frenzel har vunnit tre OS-guld i nordisk kombination.
04.02.2022 14:08
Vinterspelen i Peking har knappt kört i gång, men i nordisk kombination är redan flera av de största stjärnorna nere för räkning. Nu har även den tyske storstjärnan Erik Frenzel testat positivt för covid-19. Den trefaldiga OS-vinnarens lagkamrat Terence Weber har också testat positivt.
Redan tidigare testade Norges superstjärna Jarl Magnus Riiber och Estlands Kristjan Ilves positivt för covid-19. Det betyder att fyra av idrottarna i topp 10 i världscupen i nordisk kombination är ute.
– Det är ganska sjukt att alla de bästa är utslagna med corona, säger Riiber enligt Eurosport.
– Det kan hända att smittorna kommer från den sista deltävlingen i världscupen Seefeld. Det här är en hopplös situation. Då det var så mycket smittofall före avresan borde de flyttat alla tävlingar till slutet av OS. Det är ett problem att OS avgörs nu.
Idrottare som testar positivt för covid-19 hamnar i karantän i Peking. De måste ge två negativa PCR-test för att få återvända till OS-byn. Enligt nyhetsbyrån Reuters har redan 287 OS-deltagare, inklusive idrottare, tränare, journalister och funktionärer testat positivt för covid-19.
Nordisk kombination i OS kör i gång med tävlingen i normalbacke 9 februari.

ANDRA LÄSER