Jokerit siktar på att vara tillbaka i ligan hösten 2023

Jokerits representationslag kommer som bekant inte att spela vidare i KHL nästa säsong. Då Ryssland invaderade Ukraina i februari meddelade Jokerit att man avslutar säsongen i KHL i förtid.

Vd Jari Kurri har fullt förtroende för att vi kan uppfylla de kriterier som behövs för att spela i ligan hösten 2023.
20.04.2022 10:40 UPPDATERAD 20.04.2022 12:24
Tidigare denna månad meddelade vd Jari Kurri att han köpt upp aktierna som innehades av klubbens huvudsamarbetspartner Norilsk Nickel Harjavalta Ab. Kurri lämnade i samma veva sin post i KHL:s styrelse. Kurri äger nu 100 procent av aktierna i klubben.
Enligt Kurri ska framtidens Jokerit byggas på en grund av transparens och långsiktighet. Något som inte varit fallet under klubbens tid i KHL.
Jokerits juniorverksamhet fortsätter som vanligt men däremot kommer representationslaget inte att spela i någon serie kommande säsong. Siktet är inställt på att Jokerit är tillbaka i ligarinkarna hösten 2023. Detta under förutsättningen att ligan säger ja och att Jokerit uppfyller kraven för att beviljas en ligalicens.
"Vi har mycket jobb framför oss då vi ska bygga upp vår ligaduglighet. Som bäst håller vi på att sondera terrängen efter en ny ägarbas. Jag har fullt förtroende för att vi kan uppfylla de kriterier som behövs för att spela i ligan hösten 2023", säger Kurri i ett pressmeddelande.
Jokerit har spelat sina hemmamatcher i Arenan i Ilmala sedan 1997 men på grund av de krångliga ägarförhållandena med finskryska ägare är det möjligt att laget måste hitta en ny hemmahall för att kunna återvända till ligan.

ANDRA LÄSER