Tiger Woods förd till sjukhus efter allvarlig bilolycka – opereras för flera benfrakturer

Stjärngolfaren Tiger Woods har skadats i en bilolycka och förts till sjukhus, uppger Los Angeles-polisen på Twitter.

Tiger Woods är en av 2000-talets mest framgångsrika golfspelare. Arkivbild.
Olyckan inträffade tidigt på tisdagsmorgonen, amerikansk tid och Tiger Woods drogs loss ur sin svårt tilltygade bil av brandmän och ambulanspersonal innan han fördes till sjukhus.
Polisen uppger att Woods fick klippas ut ur bilen för att kunna föras till sjukhus. Till tidningen Golf Digest säger Woods manager Mark Steinberg att Woods ådrog sig ett flertal benskador.
Till tv-kanalen NBC LA säger en poliskälla att Woods opereras för flera frakturer i "åtminstone ett ben".

Nyss opererad

På drönarbilder från flera olika tv-kanaler syns vad som uppges vara Woods bil ligga totalkvaddad vid sidan om vägen. Stora delar av frontpartiet är helt intryckt.
Så sent som i december genomgick Tiger Woods en ryggoperation – hans femte i ordningen – för att försöka bli av med de ryggsmärtor som plågat honom i flera år.
Det är inte första gången Woods är inblandad i en bilolycka. 2009 krockade den framgångsrike golfspelaren med en mötande bil.

Tidigare trafikbrott

Olyckan skedde samtidigt som hans då hittills okända utomäktenskapliga affärer avslöjades. Woods var då gift med svenska Elin Nordegren. Paret skilde sig 2010.
Woods har även tidigare gripits för rattfylleri. 2017 hittades golfaren i en kvaddad bil av polis i Florida efter att ha somnat vid ratten. Han dömdes då till en villkorlig dom och 50 timmars samhällstjänst.
Året var bottenpunkten för stjärngolfaren och många trodde då hans karriär var över. 2019 slog han många med häpnad när han vann US Masters – hans första golfmajor på över tio år.

ANDRA LÄSER