Polisen: Vuxen sålde droger till unga i Reso – yngsta bara 13 år

Polisen i sydvästra Finland misstänker att en fullvuxen person sålt droger till flera minderåriga personer i centrum av Reso. ”Drogförsäljningen till barn och unga har varit omfattande”, enligt polisens narkotikabrottsenhet.

Droghandeln har riktat sig till barn och unga. Därför misstänks försäljaren enligt polisen för grovt narkotikabrott.
Anna Svartströmanna.svartstrom@hbl.fi
18.10.2022 20:03
Polispatruller observerade i början av hösten tecken på att det langades droger i centrala Reso. Det visade sig handla om försäljning av marijuana till barn och unga.
En mer omfattande verksamhet började nystas upp. Polisen i sydvästra Finland misstänker att en fullvuxen person gjort sig skyldig till grovt narkotikabrott.
Trettio fall av narkotikahandel utreds av polisen. I de flesta fall är köparna minderåriga – den yngsta så ung som 13 år.
Mängderna vid de enskilda tillfällena har enligt polisens narkotikabrottsenhet inte varit så stora, men en del av dem som köpt droger har återkommit tio tjugo gånger. Polisen beskriver i ett pressmeddelande försäljningen som omfattande.
Den misstänkta personen har varit häktad under förundersökningen.
Grovt narkotikabrott leder enligt strafflagen till fängelse i minst ett och högst tio år.
De som har köpt droger har också varit föremål för brottsutredning. För de som är under 15 år går ärendet inte vidare till åtal, eftersom de ännu inte är straffmyndiga.
De som är över 15 år misstänks för straffbart bruk av narkotika.
I alla fallen är barnskyddsmyndigheter underrättade.
Polisen uppmanar vårdnadshavare att diskutera droger hemma. Enligt polisen är det skäl att vara uppmärksam om att droger finns tillgängliga via plattformer på nätet, men också i gatuhandeln.

ANDRA LÄSER