Sibbounga har hamnat på glid – polisen har ökat sin närvaro i Nickby och Söderkulla

Poliskommissarie Olavi Merihaara är bekymrad över de unga i Sibbo. En del verkar ha hamnat på glid, dräller omkring, uppför sig störande och skapar en känsla av otrygghet. – Dessa unga saknar omtanke och social kontroll. De känner inte på sig vad som är acceptabelt beteende. Nu behövs hjälp av hela byn för att uppfostra dessa unga, säger Olavi Merihaara.

Kommissarie Olavi Merihaara hoppas att alla föräldrar tar ett snack med sina ungdomar och pratar om hur man uppför sig, och framför allt vilket slags beteende som inte är acceptabelt i samhället.
Petra Miettinenpetra.miettinen@hbl.fi
08.02.2023 15:18 UPPDATERAD 10.02.2023 07:12
Polisen i Östra Nyland är bekymrad över ungdomarnas beteende i Sibbo. Det handlar inte om något enstaka brott, utan snarare en negativ trend som har pågått sedan sommaren 2020. Under de senaste veckorna har problemen hopat sig och polisen har upprepade gånger kallats till Nickby och Söderkulla. Unga personer har härjat och stört ordningen i skolor, bibliotek och butiker. Kommissarie Olavi Merihaara har följt läget på nära håll i många år.
– Polisen har intensifierat bevakningen i Sibbo den senaste tiden. Vi kör igenom byarna, går ut på gatorna och pratar med folk, frågar om allt är i sin ordning. Vi pratar också med de ungdomar som rör sig ute och berättar varför det inte är okej att uppföra sig dåligt, störa ordningen och sprida rädsla i samhället. Tyvärr finns det enstaka individer bland ungdomarna som inte har insett att störande beteende kan vara ett allvarligt brott om det går för långt, säger Olavi Merihaara.

ANDRA LÄSER