Pohjola-Nordens ordförande Vartiainen: Generalsekreteraren avstängd – specialrevision ska syna Oksanens affärer

Efter HBL:s avslöjande om hur Pohjola-Nordens generalsekreterare Michael Oksanen misstänks ha fifflat med pengar på sin arbetsgivares och skattebetalarnas bekostnad, låter styrelsen göra en specialrevision. Beslutet togs vid ett blixtinkallat styrelsemöte på söndagen.

Pohjola-Nordens styrelseordförande Juhana Vartiainen säger att det var något av de mest ångestfyllda ögonblick han upplevt då han fick höra om misstankarna mot Pohjola-Nordens generalsekreterare Michael Oksanen. – Som förtroendevald vill jag sköta de organisationer jag har ansvar för så bra som möjligt.

HBL:s avslöjande om att Pohjola-Nordens generalsekreterare Michael Oksanen har tagit ut en bilförmån utan sin arbetsgivares tillstånd och lyft ogrundade kilometerersättningar för tusentals euro får omedelbara konsekvenser: Pohjola-Nordens styrelseordförande, tillika riksdagsledamoten och borgmästarkandidaten i Helsingfors Juhana Vartiainen (Saml) blixtinkallade efter HBL:s publicering på lördagen till ett styrelsemöte på söndagen.

ANDRA LÄSER