Flow har slagit upp portarna: "En av sommarens absoluta höjdare"

Flowfestivalen har sparkat i gång i Södervik i Helsingfors. Coronapandemin skrinlade planerna på en festival 2020 och 2021, men nu är Flow tillbaka och publiken stortrivs.

Hanna-Mari och Sarianna anser att Flowfestivalen är en av sommarens absoluta höjdare.
Niclas Lönnqvistniclas.lonnqvist@hbl.fi
12.08.2022 17:47
Klockan 15.30 slogs portarna upp till årets Flowfestival och publiken strömmade direkt in på festivalområdet. Joona är tillsammans med sin brittiska kompis Joe på festivalen. För Joona är det tionde gången han besöker Flow medan Joe är debutant som festivalbesökare på Flow.
– Jag har varit i Finland i en vecka och hittills har det varit toppen. Jag har höga förväntningar på festivalen och det här är en fin chans att få se internationella namn. Det är första festivalen för mig efter pandemin. Det är härligt, säger Joe.
Joona tillsammans med sin brittiska kompis såg fram emot utbudet på årets Flowfestival.
För Joona är Flowfestivalen sommarens absoluta höjdpunkt. Han gillar den urbana miljön.
– Jag såg för en stund sedan Antti Autio & Jouset som öppnade festivalen. Jag ser också fram emot att senare i kväll få se Vesala och Jarv Is. Det här är också en mycket välkommen festival för mig, säger Joona.
Ett stycke bort träffar vi på syskonen Hanna-Mari och Sarianna. De har kommit för att titta på Florence & The Machine och Vesala.
– Flowfestivalen äger rum vid en tidpunkt då Helsingfors visar upp sin bästa sida. Jag tycker också att det är trevligt att utbudet av inhemska artister är stort i år.
– Jag tycker att Flowfestivalens trumfkort är att man får vara sig själv och att festivalen bjuder på ett brett utbud av olika stilar. Det här är också en lättillgänglig festival i en fin miljö.
En av kvällens mest emotsedda artister är norska Sigrid. Hon uppträdde på Flow första gången 2018.
– Det var en av mina första festivalspelningar och jag gillar att uppträda på festivaler. Festivaler där man också snyggt utnyttjar den närliggande miljön är något som tilltalar mig. Det är också något unikt med festivaler när man har möjlighet att uppleva andra artister. Flow har ett välfungerande koncept, säger Sigrid.
Norska artisten Sigrid är en av festivalens dragplåster.

ANDRA LÄSER