Princes dödsorsak klarnade

Amerikanska poliskällor avslöjar varför superstjärnan avled.

Artisten Prince dog av en överdos, rapporterat AP på Twitter. Enligt amerikanska poliskällor hade han tagit opioider.
Prince hittades livlös i en hiss i sitt hem den 21 april och trots upplivningsförsök gick hans liv inte att rädda. Han ska ha hittats påklädd i hissen på första våningen.
Popstjärnan blev 57 år gammal.
Orsaken bakom Prince död har fram tills inte varit känd. Men enligt poliskällor till den amerikanska nyhetsbyrån AP är dödsorsaken en överdos av substansgruppen opioider.

Hemlig sjukdom

Prince läkare kom för att ge provsvar för en än så länge hemlig sjukdom samma dag som musikern hittades död, har New York Times tidigare rapporterat.
Läkaren ska, enligt ett edsvuret vittnesmål som lämnades in i samband med en husrannsakan som rörde Prince journaler, ha kommit fram precis efter att Prince dödförklarats efter att han kollapsat i sitt hem. Läkaren ska även ha träffat musikikonen samma dag som han avbröt en show i Atlanta, den 7 april, samt dagen före hans död. Han ska då ha skrivit ut medicin samt gjort provtagningar.

Led av smärta

Tidigare har även framkommit att stjärnans talespersoner kontaktat en berömd avvänjningsexpert på grund av en "medicinsk nödsituation".
Vilka mediciner som Prince tog är oklart men enligt människor som stod honom nära ska artisten ha lidit av smärta i bland annat sina höfter efter decennier av intensiva föreställningar.

ANDRA LÄSER