Kvinnliga kändisar stöttar Biden – "alla förtjänar en regering som tar globala hälsorisker seriöst"

Taylor Swift, Mariah Carey, Julianne Moore och Megan Rapinoe. Alla ställer sig bakom Demokraternas presidentkandidat i höstens USA-val och uppmanar alla att rösta. "De senaste åren har varit förödande för USA. Vi har sett en nedbrytning av anständighet på en nivå som jag aldrig tidigare varit med om", skriver Julianne Moore i V Magazine.

Taylor Swift kommer att rösta på Joe Biden i presidentvalet i USA den 3 november. Arkivbild.
"Jag kommer stolt att rösta på Joe Biden och Kamala Harris."
Orden kommer från sångerskan Taylor Swift, som är en av flera kändisar som ställer sig bakom Demokraternas presidentkandidat och uppmanar det amerikanska folket att rösta och fortsätter:
"Alla förtjänar en regering som tar globala hälsorisker seriöst och sätter sina medborgares liv i första rummet. Det enda sättet vi kan börja göra saker bättre är genom att välja ledare som är villiga att ta itu med dessa frågor och hitta sätt att lösa dem".

Flera stödjer Biden

Swift skrev redan i maj på Twitter att hon tänkte rösta bort Donald Trump. Sångerskan, som tidigare avstått från att positionera sig politiskt gav hösten 2018 sitt offentliga stöd till demokraterna i delstaten Tennessee inför det amerikanska mellanårsvalet.
Nu följs hon av flera andra kända kvinnor i modetidningen V Magazine där de skriver om valet. Andra som bidrar är sångerskan Mariah Carey, skådespelerskan Julianne Moore och fotbollsstjärnan Megan Rapinoe – som alla uppmanar läsarna att rösta, och att rösta på Demokraterna.

"Måste kämpa"

"2016 lät nästan häften av de röstberättigade bli att rösta. Varje dag sedan dess har vi levt med konsekvenserna av deras passivitet. Vi behöver ledarskap som är redo att arbeta för oss. Vi måste kämpa för varandra och för vår gemensamma framtid", skriver Carey.
Fotbollsstjärnan Megan Rapinoe, som tidigare bland annat kallat president Donald Trump "galningen i Vita huset" skriver att valet nu är ett val mellan demokrati och envälde.
"Det är den enda motiveringen jag behöver för att gå och rösta", skriver hon.
ANDRA LÄSER