Gisslandrama på tysk biograf

En beväpnad man sköts ihjäl av tysk polis sedan han tagit gisslan på en biograf i den tyska staden Viernheim söder om Frankfurt. Det ska inte finnas någon terroristkoppling bakom dådet.

En beväpnad man sköts ihjäl av polisen efter att ha tagit gisslan på en biograf i Viernheim söder om Frankfurt i Tyskland.
Gärningsmannen, som var maskerad och beväpnad med ett vapen och ett patronbälte, ska ha tagit sig in i och barrikaderat sig på biografkomplexet vid 15-tiden på torsdagen. Polisens speciella insatsstyrka var snabbt på platsen, influgen med helikopter.
Bilder från den tyska nyhetskanalen n-tv visade hur kraftigt beväpnad polis i hjälm och skyddsutrustning stormade biografen i Viernheim samtidigt som besökare flydde ut ur byggnaden.
Varken gisslan eller någon annan ska ha skadats, enligt förbundsstatens inrikesminister Peter Beuth. Men tidningen Bild uppger att 25 personer ska ha utsatts för tårgas. Tidningen skriver också att polisens insatsstyrka hittat en handgranat och ett bombbälte.
Fyra skott ska mannen ha avlossat inne på biografen, skriver Frankfurter Allgemeine Zeitung. Det är oklart om det handlade om skarpa skott.
Enligt säkerhetskällor ska det inte finnas någon terroristkoppling bakom dådet, rapporterar Reuters. I stället ska det röra sig om en psykiskt störd man, uppger Peter Beuth.
ANDRA LÄSER