England fick smakstarten laget var ute efter

I tio minuter var det premiärnerver, dåliga beslut och ängsligt rakt igenom. Sarina Wiegmans engelska segermaskin såg inledningsvis högst normala och dödliga ut. EM-premiären inför jättepublik på Old Trafford slutade ändå lyckligt då England vann med 1-0 över Österrike.

England och Lauren Hemp fick en smakstart på hemma-EM-
Efter att den värsta nervositeten rann av hemmaspelarna fick England fart på cylindrarna och visade under den sista halvtimmen av första halvlek upp det spel som en av turneringens främsta förhandsfavoriter ska visa upp.
Matchens enda mål kom genom Beth Mead vars lyftning passerade mållinjen med någon centimeter. Och England var efter 1-0 riktigt bra och hade Österrike i ett skruvstäd.
I andra halvlek kom Österrike tillbaka medan England blev alltmer passivt och avvaktande. Taktiken höll och gav önskat resultat.
Tre poäng var beställningen och tre poäng fixade England. Spelmässigt? Nja. England ska och måste kunna betydligt bättre om drömmen om guld ska gå i uppfyllelse. Men turneringen är lång och det gäller att förbättra spelet successivt.
Österrike lämnade Old Trafford med en bitter eftersmak. Visst var England det bättre laget sett över 90 minuter men österrikiskorna vet att de faktiskt kunde ha fått med sig något från mötet med värdnationen.

ANDRA LÄSER