Smirnoffs romantrilogi blir tv-serie

Författaren Karin Smirnoffs böcker om Jana Kippo är på väg att bli tv-serie, producerad Anna Wallmark, aktuell med serien "Top dog", skriver Dagens Nyheter.

Karin Smirnoff, författare till böckerna "Jag for ner till bror", "Vi for upp till mor" och "Sen for jag hem". Arkivbild.

Det är produktionsbolaget Filmlance, med bland annat Beck och Björnstad på sitt cv, som vann kampen om rättigheterna till Smirnoffs hyllade romantrilogi.

– Jag hoppas att den som skriver manus och regisserar kommer göra det med en konstnärlig integritet så att det blir ett självständigt verk, säger Smirnoff till DN.

Anna Wallmark kallar Smirnoffs böcker för "ett drömprojekt", då hon letat i 20 års tid efter en berättelse som utspelar sig i den västerbottniska glesbygden.

– Jag är uppvuxen i en by som heter Myckle och som ligger ganska nära förlagan till den by där böckerna utspelar sig, säger hon.

Filmlance är i färd med att knyta till sig manusförfattare till projektet, och vill involvera Smirnoff i processen för att få råd om seriens ton och dialog.

ANDRA LÄSER