Minister Kurvinen besöker sommar-OS: "Genom mitt deltagande vill jag stödja Finland"

Sommar-OS i Tokyo äger rum mellan 23 juni och 8 augusti. Forsknings- och kulturminister Antti Kurvinen kommer att befinna sig på plats.

Forsknings- och kulturminister Antti Kurvinen kommer att befinna sig på plats under sommar-OS i Tokyo. Arkivbild.
20.07.2021 17:04 UPPDATERAD 20.07.2021 17:36
Forsknings- och kulturminister Antti Kurvinen besöker de olympiska sommarspelen i Tokyo mellan den 23 och 27 juni. Under besöket deltar han i invigningen och ger sitt stöd till de finländska idrottarna.
"Idrottarna fick många odds emot sig under coronapandemin, och förberedelserna inför OS har inneburit väldigt stora utmaningar för dem. Finländska idrottare som tillhör världseliten inom sin gren ges möjlighet att visa framfötterna. Genom mitt deltagande vill jag stödja Finlands olympiska lag och den finländska idrotten", skriver minister Antti Kurvinen i ett pressmeddelande.
Under resan ska minister Kurvinen även träffa representanter för den japanska regeringen och diskutera utbildning och kompetens inom digitalisering, forskning och innovationer.
Minister Kurvinen kommer också att besöka Metsä-paviljongen, som ligger på den finska ambassadens område, i syfte att gynna affärsförbindelserna mellan Finland och Japan. Bärande teman är digitalisering och teknik, hållbar utveckling samt turism och natur.
Sommar-OS i Tokyo äger rum mellan 23 juni och 8 augusti.

ANDRA LÄSER