Hazard om tyska protesten: ”Fokusera på fotboll”

Tyskland protesterade mot Fifa genom att hålla för munnen inför VM-premiären mot Japan. En match Tyskland förlorade. – Det hade varit bättre om de fokuserat på fotbollen, säger Belgiens stjärna Eden Hazard.

Eden Hazard är inte imponerad av Tysklands Fifa-protest.
TT
24.11.2022 20:31
Det tyska landslaget rönte stor uppmärksamhet redan innan deras fotbolls-VM i Qatar hunnit sparka i gång. Inför premiären mot Japan valde Tyskland att protestera mot Internationella fotbollsförbundet, Fifa genom att hålla för sina munnar på lagfotot.
Detta som en passning till Fifas förbud mot ”One Love”-armbindlarna, vilka var tänkta att uppmärksamma hbtq-personers utsatta ställning i värdlandet.
Själva matchen förlorade den favorittippade europeiska stornationen med 1–2 och Belgiens lagkapten, Real Madrid-stjärnan Eden Hazard, tror sig ha svar på varför.
– Visst, de protesterade men de förlorade matchen. Det hade varit bättre om de inte gjorde det och vann, säger han enligt ESPN.
31-åringen, vars Belgien vann med 1–0 mot Kanada, fortsätter:
– Vi är här för att spela fotboll. Jag är inte här för att sprida något politiskt budskap, det finns andra personer bättre lämpade för det.
– Vi vill fokusera på fotbollen.
I egenskap av lagkapten fanns det en möjlighet för Hazard att bära den omtalade ”One Love”-bindeln, trots hot om varning eller utvisning.
– Vi var typ förbjudna från det ... Jag ville inte börja matchen med ett gult kort, det hade varit irriterande för resten av turneringen.
– Men skulle jag göra om det så skulle jag kanske bära den, tillägger Hazard.

ANDRA LÄSER