Nu säljer polisen cyklar på nätet – för 100 euro kan du få en cykel till sommaren

Polisen i Västra Nyland auktionerar ut cyklar som tagits till vara som hittegods. Priset på en cykel på auktionen är mellan 100 och 200 euro.

Polisen auktionerar ut cyklar på nätet i en veckas tid.
Polisen i Västra Nyland auktionerar ut 140 cyklar på nätet på sajten huuto.net. Auktionen inleds fredagen den 7 maj klockan 16 och slutar på lördag den 15 maj klockan 16.
– Den största orsaken till att vi håller auktionen enbart på nätet är att vi under coronaåret inte haft möjlighet att auktionera ut cyklar på det traditionella sättet. Vi har en hel del cyklar som vi gärna säljer bort så att vi får plats för fler cyklar, säger överkommissarie Aapo Isoaho.
Till en början auktioneras enbart cyklar ut, men Isoaho utesluter inte att man vid framtida auktioner också kan sälja andra föremål som är hittegods.
– De cyklar som vi auktionerar ut har inte servats eller reparerats, men vi auktioner bara ut cyklar som är dugliga. Cyklar som är i dåligt skick förs till återvinningscentralen. Priserna på en cykel i dugligt skick går på ungefär 100–200 euro. Äldre cyklar kan man köpa för cirka 50 euro.
Cyklarna är till salu i drygt en vecka på huuto.net. Efter det har köparen en vecka på sig att lösa ut cykeln på polisstationen i Knektbro i Esbo.
– Betalningen sker med kort och man har ingen returrätt. För att hämta cykeln måste man boka tid på förhand. Vi vill undvika rusning på stationen och när man bokar tid för att hämta cykeln så sker affären också snabbt, säger Isoaho.

ANDRA LÄSER