Storstryk för HIFK inför drygt 3 000 åskådare i nattmatch

De negativa nyheterna kring HIFK har duggat tätt på sistone. Kassan är tom och konkurshotet kastar sin mörka skugga över verksamheten. Mörkret tätnade också sportsligt då VPS vann nattmatchen i Tölö med hela 5-1.

HIFK fans på läktaren under nattmatchen 18.6.
Inför matchen hade HIFK-ledningen med ordförande Heikki Pajunen i spetsen vädjat till vänner av HIFK att dyka upp och köpa biljetter till matchen. Målsättningen är att locka 20 000 åskådare till de fyra hemmamatcherna mot VPS, Ilves, Haka och Inter. Det kan bli svårt då lagets kräftgång bara tycks bli värre.
HIFK har senast vunnit en ligamatch 22 september i fjol. Då vann laget över HJK med 2-0 efter två mål av Kei Kamara. Då hette tränaren Joaquin Gomez, som försvann till SJK i vintras. I december anställde HIFK Bernardo Tavares som efterträdare men samarbetet blev kortvarigt då Tavares lämnade Finland i början av april med hänvisning till familjeskäl. Familjeskälen hindrade sedan inte portugisen för att snabbt skriva på för en ny klubb i Indonesien.
Läs också:
Tavares stack – här är de hetaste kandidaterna att ta över
Lämnade HIFK av familjeskäl – skrev på för indonesisk klubb
Mixu Paatelainen gjorde mot VPS sin sjunde match som chefstränare för HIFK. Den forna landslagstränaren och mångåriga utlandsproffset har lyckats samla två poäng med Kamraterna. I finska cupen går det bättre med en plats i kvarten där PK-35 väntar. En plats i semifinal är med andra ord fullt realistisk.
Mixu Paatelainen har inte lyckats vända HIFK:s kurs i ligan.
HIFK:s material är ihåligt, tunt och saknar spets. Och några förstärkningar är inte på väg in då kassan är tom och klubben på något sätt borde få in 140 000 euro före slutet av juni för att kunna spela vidare i juli i ligan. För att kunna fullborda resten av säsongen krävs 500 000 euro.
Pajunen hoppas att lagets anhängare hittar till Bolt Arena i strida strömmar för att hjälpa till i kassakrisen.
HIFK har i år lockat 1 250, 1 212, 7 103 (HJK) och 962 åskådare till sina hemmatcher. Mot VPS kom drygt 3 000 som trotsade det kyliga och fuktiga sommarvädret i den för årstiden ovanligt mörka kvällen. Det tog gästande Vepsu, som vid sidan om Honka och AC Oulu hör till de positiva utropstecknen i ligan i år, tjugo minuter att punktera matchen. Då stod det redan 0-2 på ljustavlan.
Macario Hing-Glover gav HIFK lite hopp med en kvittering med halvtimmen kvar att spela men Steven Morrissey stängde snabbt matchen med ett par mål till för gästerna.
Mixu Paatelainen är utan seger i ligan med HIFK.
HIFK-klacken sjöng och dansade i vanlig stil före, under och efter match men kunde inte hjälpa spelarna på planen.
HIFK:s nästa ligamatch är den borta mot Ilves på onsdag.
ANDRA LÄSER