34 gånger över ribban på en halv timme

Ekateríni Stefanídi. Bild: Lehtikuva/Antti Aimo-Koivisto

Grekiska stavhopparstjärnan Ekateríni Stefanídi vann specialtävlingen mot sina nordamerikanska utmanare.

Ribban på fyra meter och 30 minuter på klockan. Målet: att hoppa över ribban så många gånger som möjligt. Det var utgångsläget i en specialtävling mellan stavhopparna Ekateríni Stefanídi, Katie Nageotte och Alysha Newman, där alla hoppare tävlade på var sin hemmabana.

Bäst i tävlingen var grekiska Stefanídi som klarade 34 av 36 hopp på en halv timme. Stefanídi är såväl regerande OS- som EM-guldmedaljör och har även ett VM-guld från 2017 i prisskåpet.

Amerikanen Nageotte gick över ribban 30 gånger medan kanadensaren Newman klarade 21 hopp.

Aktia hjälper dig att tänka framåt

De flesta finländare har idag koll på att hem, fritidsbostad och fordon behöver försäkras för att hålla ekonomin i balans om allt inte går som planerat. När det kommer till personförsäkringar är läget ett annat. Jämfört med många andra länder har Finland ett bra socialskydd och många förlitar sig på att man får tillräckligt stöd för att klara sig ekonomiskt om något allvarligt inträffar. Men hur långt räcker socialskyddet egentligen? Hur påverkas livet om man insjuknar allvarligt och inte längre kan arbeta? Klarar sig familjen ekonomiskt utan en förälder? 9.4.2020 - 00.00

Mer läsning