Sångaren i segrarbandet Måneskin testar sig frivilligt efter kokainrykten

Italienske sångaren Damiano David, som tillsammans med sitt band Måneskin vann Eurovision, kommer att ta ett frivilligt drogtest, skriver EBU i ett pressmeddelande.

Italienske sångaren Damiano David avvisar anklagelserna om droganvändning i green room och ska genomgå ett frivilligt drogtest.
23.05.2021 17:20
Det var efter ett videoklipp där Damiano David sitter böjd över ett bord i green room som spekulationerna om att han skulle ha tagit kokain i samband med tävlingen tog fart.
Under presskonferensen efter sändningen ställde Aftonbladet frågan om han faktiskt tagit droger, varpå sångaren reagerade starkt på frågan och förklarade att hans rörelser berodde på att hans bandkollega Thomas Raggi råkat krossa ett glas.
– Jag använder inte droger. Det var inte något kokain, sade han avfärdande.
Nu skriver arrangörsorganisationen EBU i ett pressmeddelande att man är medvetna om spekulationerna kring videoklippet från de italienska vinnarna, men att bandet, deras ledning och delegationschef kraftigt har motbevisat anklagelserna om droganvändning och sångaren i fråga kommer att ta ett frivilligt drogtest efter att ha kommit hem.
"Detta begärdes av dem i går kväll men kunde inte organiseras omedelbart av EBU", skriver man och bekräftar samtidigt att ett krossat glas hittades efter en kontroll på plats.
"Vi tittar fortfarande på bilder noggrant och kommer att uppdateras med ytterligare information i sinom tid."

ANDRA LÄSER