Tjäreborg: Vi flyger som normalt på tisdag

Konkursdrabbade Thomas Cooks nordiska gren strävar efter att fortsätta verksamheten som normalt på tisdag.

23.09.2019 22:28 UPPDATERAD 24.09.2019 11:54
Från och med tisdag kommer resebyrån Tjäreborgs flygningar att avgå som vanligt. Beskedet kommer efter det brittiska moderbolaget Thomas Cooks konkurs.
Avsikten är att Tjäreborg fortsätter som förut tillsammans med Thomas Cooks andra nordiska varumärken. För flygen står som tidigare koncernens eget flygbolag Thomas Cook Scandinavia, som när konkursen i moderbolaget slog till hade nio flygplan parkerade runtom i Norden.
Enligt den information HBL har ska en 212-sitsig Airbus, då moderbolagets konkurs redan var ett faktum, tidigt på måndagsmorgonen ha förflyttats från Jönköping och nu stå på Helsingfors-Vanda flygplats.
Flygbolaget Thomas Cook Scandinavia som totalt opererar med 12 flygplan uppges under måndagen ha lyckats blixtflytta nödvändiga licenser för sina flygplan från Storbritannien till Danmark, och därmed nu kunna återuppta flygningarna.
– Vår engelska verksamhet har haft problem en längre tid. Men Norden hör till det mest lönsamma området i koncernen, sade vd Magnus Wikner vid det svenska dotterbolaget Ving till svenska medier på måndagskvällen.
Den brittiska resejätten Thomas Cook, som äger Tjäreborg, försattes i konkurs natten mot måndag. Tusentals finländska resenärer drabbades.
Strax efter klockan 21.30 på måndagkvällen meddelade Tjäreborg att trafiken upptas som vanligt på tisdag.
– Vi förstår att situationen har förorsakat bekymmer och överlopps besvär för våra kunder, vilket vi är ledsna för, skriver Tjäreborg i ett pressmeddelande.
Tjäreborg avbokade alla sina flyg på måndagen, men nu återupptar resebyrån sin verksamhet.
– Tjäreborgs flygtrafik och verksamhet fortsätter normalt på tisdag den 24 september, uppger resebyrån i pressmeddelandet.
Tjäreborgs flygtrafik sköts av Thomas Cook Airlines Scandinavia.
– Om du har en bokad resa och avfärden är på tisdag så avgår ditt flyg normalt. Om det blir ändringar i tidtabellen så meddelar vi om det till alla kunder med ett textmeddelande. Våra kunder som redan är på resa får också information om returflygen med ett textmeddelande, skriver Tjäreborg.

ANDRA LÄSER