Tomas Ledin ger konserter i Svenskfinland med symfoniorkester: ”Har gett låtarna ett helt nytt liv”

Den populära svenska artisten Tomas Ledin besöker Finland i höst och ger två konserter där han framför sin musik tillsammans med Åbo filharmoniska orkester. Konserterna ges den 29 september i konserthuset i Åbo och den 2 oktober i Musikhuset i Helsingfors.

Tomas Ledin fyllde 70 i fjol och fortsätter sin karriär som hållit på i 5 decennier.
Niclas Lönnqvistniclas.lonnqvist@hbl.fi
23.03.2023 11:04
Repertoaren baserar sig på Tomas Ledins Symphonia-album som utkom i fjol. Albumet består av hans mest kända låtar som till exempel Sommaren är kort och En del av mitt hjärta i nya orkesterarrangemang.
Som dirigent för konserterna fungerar Peter Nordahl. Han har tidigare han bearbetat musik av Ted Gärdestad, arrangerat om låtarna och lagt Gärdestads originalsång över ett ackompanjemang av symfoniorkester.
Tomas Ledin har framgångsrikt framfört sin musik ackompanjerad av en symfoniorkester.
För Tomas Ledin är symfoniprojektet en välkommen injektion i hans karriär. Ledin fyllde 70 i fjol och han har uppträtt med repertoaren i Sverige.
– Symphonia har fått fram en ny bild av mig och det är spännande att vara på en upptäcktsresa i musiken. Det är krävande, men har tagit mig och mina sånger till ställen jag aldrig upplevt tidigare, säger Ledin i ett pressmeddelande.
Även Peter Nordahl har bara gott att säga om projektet.
– Det är omvälvande att få vara med i ett projekt där musiken utvecklas och tar nya steg. Pop och rock har mött den symfoniska ljudvärlden som ger Tomas låtar ett nytt liv, säger Nordahl.

ANDRA LÄSER