32 lag som planerat i fotbolls-VM 2022

Gianni Infantino. Arkivbild. Bild: Luis M. Alvarez/TT-AP

VM i fotboll i Qatar om tre år spelas med 32 lag. Internationella fotbollsförbundet, Fifa, lägger ned planerna på en utökning till 48 lag.

Först 2026 – då Kanada, USA och Mexiko samarrangerar – blir VM i fotboll ett mastodontmästerskap.

Ordföranden Gianni Infantino har tidigare inte velat utesluta en utökning redan i Qatar, men nu tvingas han backa. Qatar klarar inte 16 nationer till och tankarna om att lägga matcher i angränsande länder i Mellanöstern har väckt motstånd.

I ett uttalande konstaterar Fifa att man "under rådande omständigheter inte kan genomföra ett sådant förslag den här gången".

VM i Qatar spelas 21 november–18 december 2022.

Aktia hjälper dig att tänka framåt

De flesta finländare har idag koll på att hem, fritidsbostad och fordon behöver försäkras för att hålla ekonomin i balans om allt inte går som planerat. När det kommer till personförsäkringar är läget ett annat. Jämfört med många andra länder har Finland ett bra socialskydd och många förlitar sig på att man får tillräckligt stöd för att klara sig ekonomiskt om något allvarligt inträffar. Men hur långt räcker socialskyddet egentligen? Hur påverkas livet om man insjuknar allvarligt och inte längre kan arbeta? Klarar sig familjen ekonomiskt utan en förälder? 9.4.2020 - 00.00

Mer läsning