Trumpanhängare: Han är fortsatt vår president

Efter att ha varit portad från Twitter i omkring ett dygn lade Donald Trump upp ett klipp där han säger att Joe Biden blir USA:s näste president och att han arbetar för ett "ordnat överlämnande" av makten. – Vi kommer att fortsätta att se Trump som vår president, säger en anhängare i Washington.

Dagen efter det att Trumpanhängare stormade Capitolium var det lugnt i Washington.
Mark, en svartklädd man i 40-årsåldern som inte vill uppge sitt efternamn, kommer inte att acceptera att Joe Biden svärs in som president.
– Det skulle innebära att USA rör sig mot kommunism, och att vår kultur och vårt samhälle förstörs. Vi kommer att fortsätta att se Trump som vår president, säger han strax innan Trumps film publiceras på Twitter.
Mark är skeptisk till journalister, kallar liksom Trump pressen för ”folkets fiender” och säger att han tillsammans med ”50 andra patrioter” jagade bort medier från kongressområdet i samband med stormningen av Capitolium på onsdagen.
– Vi är Trumps armé nu, säger Mark, och fortsätter:
– Arméer har kapaciteten att utöva våld och vi är beredda att göra det. Fler och fler är beredda att göra det.

Skyller på Antifa

På torsdagskvällen hade leden av Trump-anhängare vid kongressområdet glesnat. En kvinna gick runt i cirklar intill dammen vid Lincolnmonumentet och skrek att det var vänsterextremister från Antifa utklädda till Trump-anhängare som bröt sig in i kongressbyggnaden på onsdagskvällen. Ett vanligt återkommande budskap hos de Trump-väljare som TT:s utsände träffar i Washington DC.
Samtidigt som flera ledande republikaner nu tar avstånd från Trump och ger honom skulden för upploppen på onsdagskvällen är han fortsatt populär bland partiets väljarbas. Trump har själv hotat att motarbeta de republikanska senatorer som inte försökte stoppa godkännandet av elektorsrösterna på onsdagen.
Trumpanhängaren Karen Kennedy hade tagit sig till Washington DC från delstaten Colorado för att protestera.

Nytt parti

Karen Kennedy, en Trumpanhängare som tagit sig till Washington DC från delstaten Colorado för att protestera är en livslång republikan som nu är intresserad av ett nytt parti.
– Trump reste runt hela landet och kampanjade för de republikanska senatorerna. Sedan vände de bara ryggen mot honom. Det behövs ett ”patriotparti” som ser till folkets intresse, säger Karen Kennedy.
– Den här rörelsen handlar inte om Trump och den kommer att fortsätta. Vi kommer fortsätta demonstrera och stå upp för konstitutionen.

ANDRA LÄSER