31 miljoner för Wilson

Tom Wilson var en viktig kugge i Washington Capitals som tog hem Stanley Cup förra säsongen. Bild: Harry How / AFP / Lehtikuva

Den regerande NHL-mästaren Washington Capitals fortsätter rusta upp laget inför kommande säsong.

I dag meddelade Washington Capitals att man förlängt med rivjärnet till forward, Tom Wilson. Att kontraktet sträcker sig sex säsonger framöver är förståeligt då Wilson hör till anhängarnas favoriter i Washington, men värdet på kontraktet har fått många ishockeyentusiaster att höja på ögonbrynen. Washington kommer att betala den 24-åriga Wilson i snitt lite över 5 miljoner dollar per säsong.

– Tom är otroligt värdefull medlem av laget och vi är nöjda över att han förbinder sig till oss med ett långvarigt kontrakt, berättar general manager Brian MacLellan på klubbens hemsida.

– Han är en unik spelare i ligan genom att spela ett fysiskt spel, leda via exempel och medverka i varje del av spelet. Vid 24 års ålder håller han på att komma in i sina bästa dagar och vi tror att han kommer att fortsätta utvecklas.

Wilson stod för 14+21=35 på 78 matcher i grundserien förra säsongen. Jämförelsevis kan det konstateras att med ungefär samma snittlön med Wilson spelade förra säsongen bland annat Floridas Vincent Trocheck (73 poäng på 80 matcher), Arizonas Alex Galchenyuk (51 poäng på 81 matcher) och Vegas Reilly Smith (60 poäng på 66 matcher). Wilson kommer att ha den åttonde högsta lönen i Washington nästa säsong.

Fräscht grepp på bostadsmarknaden tilltalar unga

17.5.2019 - 16.03