Norska storstjärnan positiv för corona – "Min värsta dag som tränare"

Jarl-Magnus Riiber, som tävlar i nordisk kombination, har testat positivt för covid-19.

Jarl-Magnus Riiber är ett av Norges största guldhopp i OS.
03.02.2022 14:38 UPPDATERAD 03.02.2022 21:06
Den norska storstjärnan Jarl-Magnus Riiber har testat positivt för covid-19 i Peking, uppger norska Olympiatoppen enligt NRK. Han har gett två tester som båda har varit positiva.
Han var redan från förut definierad som exponerad för viruset. Under onsdagen kom beskedet att Estlands Krisijan Ilves, som tränat med Norge, testat positivt.
– Det här är min värsta dag som tränare, säger sportchefen Ivar Stuan med tårar i ögonen till NRK.
Riiber har inte några symtom. Det finns inga tecken på att han skulle vara sjuk, men han hamnar givetvis i karantän.
– Han känner sig i bra form på alla tänkbara sätt och är redo för OS. I dag har han "tränat" inne på hotellrummet, säger Stuan till NRK.
Jarl-Magnus Riiber är ett av Norges största guldhopp i OS. Han har tagit åtta segrar i världscupen i nordisk kombination hittills i år. I VM förra året tog Riiber två guld och två silver. Nu är det ovisst om han får tävla under OS i Peking. Tidigare har de norska skidåkarna Heidi Weng, Anne Kjerstin Kalvå och Simen Hegstad Krüger testat positivt för covid.
– Vi har en bra bild av situationen och vi har identifierat de aktuella närkontakterna. Det som nu är viktigt är att alla är mycket noga med säkerhetsföreskrifterna och är extra försiktiga framöver. Viruset är lömskt, vi gör vad vi kan för att stoppa en vidare spridning, säger den norska OS-truppens chefsläkare Aasne Fenne Hoksrud enligt NRK.

ANDRA LÄSER