300 ekonomer kritiserar skatteparadis

En man i Le Mans demonstrerar mot skatteparadis i april 2016. Bild:

Över 300 ekonomer – däribland den franska ekonomkändisen Thomas Piketty – har gått ihop för att få världens ledare att inse att det inte finns några ekonomiska fördelar med skatteparadis.

Detta rapporterar The Guardian.

Ekonomerna har publicerat ett öppet brev där de kräver att länder och regeringar världen över ska arbeta mot skatteparadisen genom att utbyta information med varandra. De vill också att världens ledare ska erkänna att det inte finns någon ekonomisk fördel med skatteparadisen.

Aktia hjälper dig att tänka framåt

De flesta finländare har idag koll på att hem, fritidsbostad och fordon behöver försäkras för att hålla ekonomin i balans om allt inte går som planerat. När det kommer till personförsäkringar är läget ett annat. Jämfört med många andra länder har Finland ett bra socialskydd och många förlitar sig på att man får tillräckligt stöd för att klara sig ekonomiskt om något allvarligt inträffar. Men hur långt räcker socialskyddet egentligen? Hur påverkas livet om man insjuknar allvarligt och inte längre kan arbeta? Klarar sig familjen ekonomiskt utan en förälder? 9.4.2020 - 00.00

Mer läsning