30-tal döda i båtolycka utanför Jemen – skottlossning ombord

En överfull båt med migranter. Bilden är dock från Medelhavet och alltså inte utanför Jemen. Bild: TT/AP/Johannes Moths

Minst 30 människor drunknade när deras båt kapsejsade utanför Jemens kust. FN rapporterar även om skottlossning ombord på båten.

Minst 152 migranter från Somalia och Etiopien befann sig ombord på det överfulla fartyget som lämnade Aden i södra Jemen på tisdagen.

"Fartyget tros ha drivits av skrupelfria smugglare som försökte ta flyktingar och migranter till Djibouti, samtidigt som de försökte pressa samma flyktingar och migranter på mer pengar", enligt ett uttalande från FN.

9 000–10 000 personer beräknas ha dödats i Jemen, sedan en militärallians ledd av Saudiarabien började flygbomba huthirebellerna 2015 i syfte att få landets internationellt erkända regering tillbaka till makten.

Men det fattiga landet fortsätter att locka migranter från Afrikas horn, många av dem söker arbete i välmående Gulf-länder längre norrut.

Kim Herold: ”Motorsängen hjälper mot snarkningarna”

Musikern Kim Herold, även känd från tv-programmet Selviytyjät, har märkt att en bra säng gör det lättare att återhämta sig och att den till och med förebygger idrottsskador. 5.11.2019 - 14.22

Mer läsning