30 studerande börjar på Novias nya magisterprogram inom teknik i Vasa

Yrkeshögskolan Novia inleder en ny utbildning i Vasa på torsdag. Bild: Mikael Piippo/SPT

Det engelskspråkiga magisterprogrammet är en variant av en motsvarande svenskspråkig utbildning. Meningen är att svara på industrins behov.

På torsdag inleder 30 studerande sina studier vid Novias nya magisterprogram inom teknik i Vasa: Industrial Management and Engineering. De flesta av dem jobbar inom energiklustret i Vasa, skriver Novia i ett pressmeddelande.

– Den nya utbildningen är en utvecklad variant av Teknologibaserat ledarskap som har funnits redan i tolv år. Vi vill nu göra utbildningen tillgänglig för fler, och erbjuder den därför på engelska, säger rektor Örjan Andersson i pressmeddelandet.

Enligt Andersson är utbildningen ett svar på affärslivets och industrins behov. Under det första året läser deltagarna om ledarskap och affärsutveckling. Andra året fokuserar utbildningen på beslutsfattande, analytik och examensarbetet.

Yrkesexamen från Prakticum öppnar många dörrar

Studier vid Yrkesinstitutet Prakticum ger nycklar till arbetslivet. Samtidigt kan det också vara en smidig inkörsport till fortsatta studier vid en yrkeshögskola. 4.12.2019 - 00.00

Mer läsning