30 studerande börjar på Novias nya magisterprogram inom teknik i Vasa

Yrkeshögskolan Novia inleder en ny utbildning i Vasa på torsdag. Bild: Mikael Piippo/SPT

Det engelskspråkiga magisterprogrammet är en variant av en motsvarande svenskspråkig utbildning. Meningen är att svara på industrins behov.

På torsdag inleder 30 studerande sina studier vid Novias nya magisterprogram inom teknik i Vasa: Industrial Management and Engineering. De flesta av dem jobbar inom energiklustret i Vasa, skriver Novia i ett pressmeddelande.

– Den nya utbildningen är en utvecklad variant av Teknologibaserat ledarskap som har funnits redan i tolv år. Vi vill nu göra utbildningen tillgänglig för fler, och erbjuder den därför på engelska, säger rektor Örjan Andersson i pressmeddelandet.

Enligt Andersson är utbildningen ett svar på affärslivets och industrins behov. Under det första året läser deltagarna om ledarskap och affärsutveckling. Andra året fokuserar utbildningen på beslutsfattande, analytik och examensarbetet.

Bli kock i Axxell

Svenskfinlands kändaste kock, Micke Björklund, har trätt in som mentor och mecenat för Axxells kockutbildning i Karis, för kockutbildningens framtid och Finlands matkultur. 8.10.2019 - 11.40

Mer läsning