30 misstänkta narkotikabrott på två dagar i Lojo och Raseborg

Bild: Kristoffer Åberg

Polisen i Västra Nyland och Sydvästra Finland samarbetade under en intensivbevakning av knarkhandeln i Lojo och Raseborg i maj. På två dagar upptäckte polisen tiotals fall av misstänkt narkotikabrott.

Polisen upptäckte tiotals fall av narkotikabrott under en intensivbevakning i Lojo och Raseborg den 18-19 maj. Bevakningen resulterade i nästan 30 polisanmälningar, av vilka de flesta gällde straffbart bruk av narkotika. Dessutom beslagtog polisen marijuana, hasch, amfetamin, metamfetamin och olika läkemedel.

De flesta misstänkta kom undan med en varning eller med böter men polisen grep också två personer som misstänks ha förmedlat narkotika från en bostad i Lojo.

Sammanlagt deltog ett tiotal polispatruller från polisinrättningarna i Västra Nyland och Sydvästra Finland i intensivbevakningen.

– Det här var andra gången vi samarbetade med polisinrättningen Sydvästra Finland. Första gången var när vi genomförde en liknande intensivbevakning i Salo i april, berättar kriminalkommissarie Lauri Hakkala från polisinrättningen i Västra Nyland.

Planen är att fortsätta polissamarbetet också i framtiden.

Fräscht grepp på bostadsmarknaden tilltalar unga

17.5.2019 - 16.03