30 misstänkta narkotikabrott på två dagar i Lojo och Raseborg

Bild: Kristoffer Åberg

Polisen i Västra Nyland och Sydvästra Finland samarbetade under en intensivbevakning av knarkhandeln i Lojo och Raseborg i maj. På två dagar upptäckte polisen tiotals fall av misstänkt narkotikabrott.

Polisen upptäckte tiotals fall av narkotikabrott under en intensivbevakning i Lojo och Raseborg den 18-19 maj. Bevakningen resulterade i nästan 30 polisanmälningar, av vilka de flesta gällde straffbart bruk av narkotika. Dessutom beslagtog polisen marijuana, hasch, amfetamin, metamfetamin och olika läkemedel.

De flesta misstänkta kom undan med en varning eller med böter men polisen grep också två personer som misstänks ha förmedlat narkotika från en bostad i Lojo.

Sammanlagt deltog ett tiotal polispatruller från polisinrättningarna i Västra Nyland och Sydvästra Finland i intensivbevakningen.

– Det här var andra gången vi samarbetade med polisinrättningen Sydvästra Finland. Första gången var när vi genomförde en liknande intensivbevakning i Salo i april, berättar kriminalkommissarie Lauri Hakkala från polisinrättningen i Västra Nyland.

Planen är att fortsätta polissamarbetet också i framtiden.

Aktia hjälper dig att tänka framåt

De flesta finländare har idag koll på att hem, fritidsbostad och fordon behöver försäkras för att hålla ekonomin i balans om allt inte går som planerat. När det kommer till personförsäkringar är läget ett annat. Jämfört med många andra länder har Finland ett bra socialskydd och många förlitar sig på att man får tillräckligt stöd för att klara sig ekonomiskt om något allvarligt inträffar. Men hur långt räcker socialskyddet egentligen? Hur påverkas livet om man insjuknar allvarligt och inte längre kan arbeta? Klarar sig familjen ekonomiskt utan en förälder? 9.4.2020 - 00.00

Mer läsning