30/7: Korv med sommarens örter

Grillade korvar med olika kryddning gör sig bra i en vanlig sallad. Foto: TT Bild: TT

Pigga upp korven med några enkla knep och vips blir middagen riktigt festlig. Variera med någon av alla de nya korvar som dykt upp i affärerna.

Sallad med grillad korv

För 4 personer, 15 minuter

3–4 olika sorters korv, exempelvis falukorv, kabanoss, chorizo och bratwurst, sammanlagd vikt ca 600–700 g

1–2 msk rapsolja alt. färdig grillolja

Till serveringen:

1 påse blandad sallad

20 körsbärstomater

1 gurka

1 rödlök

4–5 kvistar färsk timjan och bladpersilja

Att äta till:

2 dl crème fraiche

3 msk majonnäs

1 vitlöksklyfta

gott bröd

Gör så här:

1. Pensla korvarna med antingen neutral eller smaksatt olja. Stick några hål i skinnet för att undvika att de spricker. Grilla korvarna och vänd dem lite då och då för bästa resultat.

2. Blanda salladsgrunden direkt på tallrikarna. Droppa ned bitar av halva körsbärstomater, gurk- och lökbitar samt färska örtkryddor som timjan och bladpersilja.

3. Dela korvarna i bitar och fördela dem över salladsgrönsakerna. Blanda riven vitlök, crème fraiche och majonnäs till dressing och bjud gärna en bit bröd till.