3–0 mot Danmark – Finland klart för EM

Finland höll under pressen och får nu göra sig klara för EM 2019. Bild: Lehtikuva/Vesa Moilanen

Finland gjorde det som krävdes och tog en klar seger över Danmark i den sista kvalmatchen för EM nästa höst.

Segersiffrorna skrevs 3-0, med 25-13, 25-13 och 25-19 i setsiffror. I tredje set fick de finländska herrarna en hälsosam påminnelse om att det inte räcker med att vara överlägsen i två set när det behövs tre vunna set för att vinna en match.

Saimen arenan i S:t Michel var fullsatt och hemmapubliken synbart nöjd med att ha Olli-Pekka Ojansivu och Antti Siltala tillbaka i landslaget. Ojansivus starka servespel var en av nycklarna till Finlands seger. Annars krävdes det inte mycket mot ett nervöst Danmark.

Finlands block fungerade och något starkt anfallsspel behövdes inte. I tredje set var Danmark tidvis med, men Finland klart starkare trots allt.

Segern ger Finland en plats i EM i höst. Grupplottningen blir den 16 januari.

EM spelas i Belgien, Frankrike, Nederländerna och Slovenien den 12-29 september.

Aktia hjälper dig att tänka framåt

De flesta finländare har idag koll på att hem, fritidsbostad och fordon behöver försäkras för att hålla ekonomin i balans om allt inte går som planerat. När det kommer till personförsäkringar är läget ett annat. Jämfört med många andra länder har Finland ett bra socialskydd och många förlitar sig på att man får tillräckligt stöd för att klara sig ekonomiskt om något allvarligt inträffar. Men hur långt räcker socialskyddet egentligen? Hur påverkas livet om man insjuknar allvarligt och inte längre kan arbeta? Klarar sig familjen ekonomiskt utan en förälder? 9.4.2020 - 00.00

Mer läsning