Napolistjärna bad gråtande barn om ursäkt

När är det dags att be om ursäkt för hur dålig fotboll ditt lag spelar?Napolis lagkapten Lorenzo Insigne drar sitt streck i sanden när ett barn börjar gråta.

Napolis lagkapten Lorenzo Insigne har bett en nioårig pojke om ursäkt för att lagets dåliga spel fått denne att börja gråta.
De senaste två säsongerna utmanade Napoli Juventus om den italienska ligatiteln och slutade tvåa. Den här säsongen stämmer inte mycket. Och när högt ställda förväntningar landar i besvikelser kan dessa ta sig olika uttryck.
De mer hårdföra, äldre fansen visar sitt missnöje genom ilskna påhopp på spelare, tränare och ledare.
Andra tar till tårarna.
Lördagens 0–2-förlust hemma mot Fiorentina blev för mycket för nioårige pojken Mario. TV-kamerorna zoomade in honom på San Paolo-stadion där han, insvept i en Napolihalsduk, fångades med tårarna rinnande nedför kinderna.
Bilderna spreds snabbt på sociala medier och blev förstås en snackis. Till och med bland skamsna Napolispelare.
Vem vill spela så illa att ett barn gråter?
Lagkaptenen Lorenzo Insigne tog uppenbarligen illa vid sig och lade ut en video där han bad pojken om ursäkt. Dessutom skickade han Mario en matchtröja som ett plåster på det mentala sår laget orsakat pojken.
"Jag är ledsen att resultatet fick dig att gråta. Vi lovar att vi från och med nu fram till slutet ska ha en bra serie som får dig att le tillsammans med oss. Vi väntar på dig på arenan. Stor kram." säger Insigne i videon enligt Reuters.
Några supportrar har föreslagit att bilden på den gråtande Mario ska sättas upp i omklädningsrummet för att motivera spelarna.
Napoli ligger just nu på elfte plats i Serie A. Under nye managern Gennaro Gattuso (ersatte sparkade Carlo Ancelotti i december) har laget förlorat fyra av sina fem senaste ligamatcher.
ANDRA LÄSER