Ombytligt väder ger översvämningar och skador på vägar

Den smältande snön ställer till det på många håll i huvudstadsregionen. Igentäppta dagvattenbrunnar leder till översvämningsrisk.

Så här såg det ut på Klovisvägen i Esbo på onsdagen.
Anna Svartström
16.02.2022 20:15 UPPDATERAD 17.02.2022 10:13
Det är inte lätt att ta sig fram vare sig till fots, med cykel eller bil just nu i huvudstadsregionen.
Det är slaskigt och halt. Samtidigt finns det rikligt med snö som smälter fort, medan is täpper till dagvattenbrunnarna och orsakar översvämningar eller risk för det.
Vanda stad skriver i ett pressmeddelande att underhållet arbetar för fullt med snöplogning och sandning, och med att öppna upp igenisade gatubrunnar. Det här arbetet ansvarar fastighetsägarna för när det gäller privata fastigheter.
Samtidigt hoppas staden på förståelse för att arbetet tar tid. Gator kan tillfälligt komma att stängas på grund av översvämningar.
Nybyggesvägen har till exempel stängts för trafik på en sträcka, och vid Vichtisvägen i Varistorna går trafiken långsammare på grund av att vägen svämmar över.
Också i Esbo har flera vägar svämmat över.
Närings-, trafik- och miljöcentralen i Nyland manade på onsdagen till allmän försiktighet i trafiken. Det ombytliga vädret har lett till att vägbeläggningar skadats. Till exempel gropar kan uppstå fort och överraska bilister.
Avsikten är att åtgärda felen men tillfälligt kan fartbegränsningarna behöva sänkas, meddelar man från centralen.

ANDRA LÄSER