Robert Helenius vann i överlägsen stil – Fury knockade Wilder

Karriärens hittills största match. Och då levererade Robert Helenius då han för andra gången i följd besegrade polacken Adam Kownacki. Matchen avbröts i sjätte ronden då Kownacki diskades på grund av ett slag under bältet på Helenius.

Robert Helenius med en träff i ansiktet på polacken Adam Kownacki.
Jonas von Wendt
10.10.2021 09:22 UPPDATERAD 10.10.2021 09:49
Då Helenius för arton månader sedan vann över Kownacki var det en liten skräll. Att han i Las Vegas vann returmatchen var inte lika överraskande. Helenius kontrollerade matchen med sin räckvidd och hans slag träffade Kownacki så illa redan i första perioden att polackens ena öga murades igen.
Kownacki ådrog sig en fraktur på ögonhålan och tvingades uppsöka läkarvärd efter match.
Helenius dominerade matchen och hade sannolikt vunnit också utan diskningen. Den betydligt kortare Kownacki hade svårt att komma åt den längre Helenius som boxades smart och effektivt.
Hur långt den här segern räcker återstår att se men klart är att Helenius stiger ytterligare på rankingen och att drömmen om en VM-titelmatch av någon form kom lite närmare.
Managern Markus Sundmans förhandlingsläge förbättrades ytterligare i Las Vegas.
I nattens stora titelmatch bjöds publiken i Las Vegas på tvättäkta pugilism då Deontay Wilder golvade den väldige britten Tyson Fury två gånger men Fury reste sig, tog över och knockade Wilder.
Fury slog ner Wilder i den tredje ronden men amerikanen reste sig snabbt och tog över. Han golvade Fury två gånger i den fjärde ronden men Fury räddades av gonggongen.
Ju längre matchen led, desto tröttare blev Wilder som tappade stingen i både slag och ben. Mot den hårtslående jätten vid namn Fury höll det inte.
Fury golvade Wilder i tionde ronden men den sistnämnde reste sig. I elfte ronden var det definitivt slut då Furys ruskia högerkrok sänkte Wilder.
Matchen var den tredje mellan de här två. Fury har vunnit två medan den första matchen slutade oavgjort.

ANDRA LÄSER