Manni och Oja tog femteplaceringar

VM i parafriidrott fortsätter och finländarna jagar ytterligare medaljer. I gårdagens tävlingar tog Henry Manni en femteplats på 800 meter i T34-klassen och femma kom också Ronja Oja i T11-klassen i längdhopp.

Arkivbild. Henry Manni tävlar i dag på 200 meter i klassen T34.
Av sina fyra distanser i årets VM har Henry Manni nu endast en kvar. I den nästsista distansen, 800 meter, blev det en femteplacering med tiden 1.47,15.
– Det var ett resultat i linje med statistiken, men fullständigt nöjd kan man inte vara. Jag borde ha kunnat prestera bättre, men detta var den nuvarande formen, säger Manni i Idrottsförbundets pressmeddelande.
Mannis nästa, och sista, lopp blir 200 meter, vilket är en tydligt starkare distans för honom.
– Jag väntar på 200-metersloppet med iver. Målet är att ta en bättre placering än på 800 meter, förklarar Manni.
I T11-klassens längdhopp stod 26-åriga Ronja Oja för en bra prestation och även hon kom femma i sin tävling. Oja gjorde sitt bästa hopp på sista försöket, av vilket resultatet var 423.
– Det är helt okej, att jag över huvud taget kunde hoppa gläder mig. Prestationerna var helt bra och jämfört med träningssäsongen lyckade, säger Oja.
I dag tävlar Manni på 200 meter med start klockan 22.53 inhemsk tid och Toni Piispanen på 100 meter i T51-klassen med start klockan 23.13.
ANDRA LÄSER