Många gratis ungdomsaktiviteter på sportlovet

Tillverkning av naturkosmetik, mangafilmvisning, detektivuppdrag och magishow är några exempel på de gratisevenemang som anordnas för barn och unga under sportlovet. I Helsingfors pågår sportlovet från den 21 till 27 februari.

De flesta av Helsingfors stads aktiviteter inomhus och utomhus är gratis under sportlovet.
Sandra Broborn
20.02.2022 06:00
I år erbjuder Helsingfors många gratis aktiviteter för unga och barnfamiljer, både inomhus och utomhus.
Skidspåren, skridskobanorna och stadens simhallar är öppna under hela sportlovsveckan. Vill man orientera på egen hand finns anvisningar att få på centrumbiblioteket Ode och Nordhuset.
Öppningsceremonin för sportlovet, som staden anordnar för barnfamiljer, går av stapeln på Malms flygplats lördagen den 19 februari, där man kan leda ponnyer och se på en magishow. Malms FBK:s brandbil är på plats och långfärdsskridskobanan är öppen.
Biblioteken erbjuder sagostunder, hantverk och detektivuppdrag för de minsta. För de lite äldre unga finns konsol- och brädspel.

Skapa beats

Östra centrum, Gårdsbacka och Nordsjö bibliotek har Incredibox beatverkstad där man via en lättanvänd app kan skapa olika beats.
Det familjevänliga och avgiftsfria evenemanget Stadin Talvirieha äger rum på Olympiastadion i år. Under tidigare år har det ordnats i Svedängen.
Ungdomsgårdarna ordnar utflykter, evenemang och verkstäder som planeras av unga. Kvällstid kan man på ungdomsgårdarna spela spel, laga mat, titta på film och träffa nya vänner.
Tiivistämö i Södervik har under sportlovsveckan en dansvideoautomat, DJ-verkstad och filmer om hiphopkulturens historia.
Malms kulturhus ordnar mangafilmvisning, teckningsverkstad, boktips och en mangavärld i Mangataivas-rummet som har genomförts av unga.
På Gamlas ungdomsgård kan man tillverka naturkosmetik av råmaterial som finns i alla hushåll.

Sportlov

Sportlovet i Helsingfors är mellan 21 och 27 februari.
Malms flygplats…
Öppningsceremonin för sportlovet ordnas 19 februari mellan klockan 10 och 13.
Olympiastadion
Vinterjippo med Marshall och Chase från Voy-patrullen ordnas tisdagen den 22 februari klockan 15.30–18.30
Tiivistämö i Södervik
De unga rapparna Sexmane och Pessa uppträder via livestreaming fredagen 25 februari från klockan 18.30 och 200 personer kan följa spelningen på plats.
Ham Helsingfors konstmuseum och Stadsmuseum
Har alltid fritt inträde för personer under 18 år.
Utställningen Kära Tallinn på Stadsmuseet är öppen fram till den 27 februari.

ANDRA LÄSER