Norsens möblering fortskrider

Norsens skolhus saknar en del av sitt möblemang en vecka efter skolstarten. Men de som använder skolhuset uppfattar det inte som något problem.

De flesta klassrummen i Norsens nyrenoverade skolhus är redan möblerade.
19.08.2016 08:37 UPPDATERAD 19.08.2016 10:35
Möbleringen av Grundskolan Norsens nyrenoverade skolhus fortsätter. Vissa föräldrar har varit upprörda över att huset inte var möblerat när terminen började och kritiserat flytten och stadens tjänstemän och politiker på sociala medier. Elever och personal tar däremot situationen med ro. Flera klassrum är redan färdigmöblerade, men inte alla.
– Det är inget stort problem, och det kommer mer möbler i dag, säger rektor Ann-Britt Bonns till HBL på fredagsmorgonen.
Hon påpekar att flytten är stor och varje leverans ska kontrolleras och kvitteras.
– Klart att det hade varit skönast om möbleringen varit klar från start, men nu är det bättre att inte alla möbellass och flyttkarlar kommer samtidigt, säger Bonns.
Hon påpekar att skolhuset är stort och att det tar tid att flytta allt gammalt från Haga och passa in det nya möblemanget.
– Vi tycker att flytten har gått jättebra. Alla leveranser har visserligen inte anlänt som utlovats, men vid vilken större flytt går allt som smort?
Ann-Britt Bonns påpekar att en del skolor har infört undervisning utan pulpeter eller skolbänkar – mot den bakgrunden ska norsarna klara sig utan i några dagar. Och när det blir föräldramöten de närmaste veckorna räknar hon med att också de oroligaste föräldrarna ska få se en otroligt fin och ändamålsenligt möblerad skolbyggnad.

ANDRA LÄSER