Chockbeskedet från Riihimäki: Kaj Kekki lämnar Cocks inför semifinalerna mot BK-46

De regerande mästarna Cocks får se sig om efter en ny tränare inför semifinalerna i handbollsligan sedan Kaj Kekki överraskande lämnat laget.

Kaj Kekki lämnar Cocks inför semifinalerna i handbollsligan.
07.04.2022 13:59
De regerande mästarna Cocks från Riihimäki står inför en gigantisk utmaning inför semifinalerna i handbollens FM-liga.
Tränaren Kaj Kekki har överraskande meddelat att han lämnat laget.
– Jag har min egen syn på saken men väljer att citera (ishockeylandslagets tränare) Jukka Jalonen: "Då farten ökar faller skiten från vagnen". säger Cocks ordförande och herrlagets manager Jari Viita till Aamuposti.
Viita berättar för Riihimäkitidningen att han fått beskedet om Kekkis avhopp på onsdagskvällen. För tillfället har Viita ingen direkt lösning på tränarfrågan. Cocks inleder semifinalerna mot BK-46 lördag 23 april i Karis.
Cocks säsong har varit blytung. Laget har åkt på mängder av förluster och slutade bara fyra i den övre fortsättningsserien efter att ha förlorat mot Dicken, GrIFK och BK-46. I kvartsfinalerna mot HIFK hade laget inga större problem att ta hem tre segrar.
I semifinalerna ställs Cocks mot BK som gick obesegrat genom den övre fortsättningsserien och som inte förlorat en match på hemmaplan i Karis den här säsongen.
Cocks lagkapten och stjärnspelare Teemu Tamminen är överraskad av Kekkis beslut.
– Kekki är en vuxen man som tar sina egna beslut. Men det här gjorde han vid en tråkig tidpunkt, säger Tamminen till Aamuposti.
Kekki själv vill inte berätta orsakerna kring hans överraskande avhopp utan nöjer sig med att konstatera att han gärna hade fullföljt sitt kontrakt och tränat laget säsongen ut men att han nu tagit det här beslutet

ANDRA LÄSER