Mer ostadigt väder att vänta under veckan – men värmen är här för att stanna

Redan på tisdag kan spridda skurar förekomma i de västra delarna av landet. Under resten av veckan kan det vara bra att ta med paraplyet var än i landet man bor.

Väderprognoserna utlovar fortsatt varmt väder.
SPT
05.07.2021 16:15 UPPDATERAD 05.07.2021 16:54
För tillfället är marken mycket torr och det råder varning för skogsbrand i hela landet.
Under den pågående veckan väntas mer ostadigt väder nå Finland, och spridda skurar kan enligt Meteorologiska institutet förekomma i hela landet.
– Tyvärr räcker den väntade regnmängden inte till för att fukta den torra marken, så det är fortsättningsvis skäl att vara uppmärksam på att marken nu är mycket torr, säger meteorologen Iiris Viljamaa på Meteorologiska institutet.
På tisdag kan spridda skurar förekomma i de västra delarna av landet. Under resten av veckan finns det risk för spridda skurar på så gott som alla håll i landet.
– Det väntas mycket kvavt, fuktigt och varmt väder. Värmen ser ut att vara här för att stanna, säger Viljamaa.
Under början av veckan kan man vänta sig temperaturer kring 30 plusgrader både i de södra delarna av landet och i Österbotten. Från och med onsdag sjunker temperaturen en aning.
– Sedan blir det lite svalare, men vi pratar ändå om temperaturer kring 27 grader i dessa områden. Värmeböljan fortsätter med andra ord.

ANDRA LÄSER