”Om GrIFK var ett politiskt parti skulle inte ens SFP ha en chans”

Efter 15 års paus får Christian Segersven åter ställa sig i mittcirkeln i Bollhallen i Grankulla inför publik. ”Grottan” har spelat en central roll i den forna landslagsmålvaktens liv. I dag på eftermiddagen blir han den första Granispelaren som får sin spelskjorta upphissad i taket.

Christian Segersvens minnen från tiden som spelare är många och fina. Här med Sami Seppälä (tv), Toni Kallio i mitten och Sami Hämäläinen.
Jonas von Wendtjonas.wendt@hbl.fi
03.03.2023 19:31
– Grottan har varit ett andra hem för mig i 35 års tid. Och GrIFK är en förening som gett mig väldigt mycket. Med tanke på hur många profiler som spelat i klubben genom tiderna känns det givetvis väldigt fint att hedras på detta sätt.
– Svårt att säga men lite rörd lär man bli. Och jag har inte stått i Grottan inför publik sedan 2008 då jag lade av så det kommer att kännas lite ovant, säger Segersven som också efter den aktiva karriären varit aktiv och verksam inom föreningen i olika roller.
Han har själv varit aktiv inom nästan alla sektioner inom föreningen. Innebandyn är det enda undantaget. Handbollssektionen och handbollen har ändå alltid legat honom närmast om hjärtat. I dag är frun Jenny ordförande för handbollssektionen och de fyra barnen Alexander, 18 år på söndag, Sebastian ,15, Robin, 11, och Sandra, 8, spelar handboll de med.

ANDRA LÄSER