Henriksson om statsministerns festvideo: Marin har varit godtrogen

Justitieminister Anna-Maja Henriksson kommenterar uppståndelsen kring videosnuttarna på statsministern Sanna Marins festande. Henriksson understryker att alla har rätt att göra vad de vill på sin fritid – men att offentliga personer måste vara beredda på att även fritiden noteras av andra.

Justitieminister och SFP:s ordförande Anna-Maja Henriksson. 
Susanna Ginmansusanna.ginman@hbl.fi
18.08.2022 14:39 UPPDATERAD 18.08.2022 17:39
– Varje minister måste själv ta ställning till hur man lever och vad man gör på sin fritid. Det är vars och ens rätt att göra det. När man är en offentlig person behöver man, trots att man har fritid, vara beredd på att det man gör noteras av andra. Den risken finns, säger justitieminister Anna-Maja Henriksson (SFP) i en kommentar till HBL om de festvideor med statsminister Sanna Marin (SDP) som har delats i sociala medier.
Henriksson säger att Sanna Marin har rätt att festa med sina vänner precis som alla andra.
– Sen har Marin varit godtrogen och litat på att videosnuttarna inte sprids och det har inte hållit, påpekar Henriksson och tillägger att det är sådant man måste beakta som minister.
– Var och en bestämmer vad man tycker är skoj på fritiden och vi har alla olika intressen, konstaterar Henriksson.
HBL har försökt nå de övriga regeringspartiernas ordföranden för kommentarer. En del har inte svarat på kontaktförsöken, andra har tackat nej till att kommentera. Maria Ohisalo (Gröna) och Annika Saarikko (Centern) har avböjt från att kommentera via sina medarbetare.

ANDRA LÄSER